Aktualno OG sada Ogulin

NK Ogulin uputio prijedlog sportsko – tehničke suradnje Školi nogometa

Društvene mreže posljednjih su se dana “užarile” zbog raznih objava i komentara stanja u ogulinskom nogometu. Naime, došlo je do određenih problema na relaciji Nogometni klub Ogulin – Škola nogometa.

Iz NK Ogulin primili smo prijedlog  sportsko – tehničke suradnje, kojeg  je NK Ogulin danas dostavio Školi nogometa. U njemu stoji:

“Na osnovu dosadašnjih razgovora i temeljem Vašeg dopisa od 01. kolovoza 2021. godine Izvršni odbor NK Ogulina donio je odluku kojom predlaže da udruge NK Ogulin i Škola nogometa Ogulin, koje u gradu Ogulinu rade na razvoju i treniranju mlađih i juniorsko – seniorskih kategorija, sklope sporazum o sportsko – tehničkoj suradnji u cilju rješavanja međusobnih nesuglasica o razvoju nogometa kao sporta u našem gradu.
Stoga predlažemo sljedeće:
1. kategorije mlađih i starijih pionira koji su članovi Škole nogometa, a natjecali su se pod NK Ogulinom, nastave pod istim modelom u natjecateljskoj 2021./2022. godini na način da NK Ogulin snosi troškove njihovog natjecanja, osigura sportsku opremu i troškove trenera kojega zajednički odaberu roditelji, Škola nogometa i NK Ogulin.
Za te uzraste nema plaćanja članarine NK Ogulinu niti Školi nogometa (ako neki roditelji žele plaćati članarinu, neka sami odluče kome žele plaćati). 

Nema troškova korištenja nogometnih terena. Ti uzrasti besplatno treniraju i igraju utakmice na glavnom i pomoćnom igralištu NK Ogulina.
2. Za sve druge kategorije koje se natječu u okviru Škole nogometa, Udruga Škola nogometa na godišnjoj razini plaća NK Ogulinu 20 000,00 kuna za održavanje sportskih terena .
Izvršni odbor NK Ogulina naglašava da NK Ogulin ne želi i nije namjeravao, kako neki tvrde , zarađivati na bilo kojoj udruzi grada Ogulina, a pogotovo ne na udruzi koja se bavi treniranjem i razvojem mladih nogometaša. Nije korektno da nas se proziva za nešto što ne radimo i nismo nikada radili.
Svaka udruga koja u Ogulinu gospodari bilo kojim objektima ili terenima ( sportskim ili nekim drugim ) ima svoj cjenik što Vam je na sastanku rečeno, a i pokazan Vam je cjenik bez skrivanja. Dogovor je bio da definirate kategorije i vrijeme u kojem želite koristiti sportske terene, dostavite nam traženo, i mi ćemo prema Vama definirati cijene i ostalo. S obzirom da ste podatke dostavili djelomično tek u dopisu od 01.08. 2021. godine, šaljemo Vam naš prijedlog suradnje.
Nadamo se uspješnom rješavanju nastalih problema, a ako to ne uspijemo, primorani smo štititi interese članova , svatko u svojoj Udruzi koju zastupa” –  navodi se u prijedlogu kojeg je potpisao predsjednik NK Ogulina Bojan Prebežić.