Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Državni vrh dolazi na Sinjsku alku

Hrvatski državni vrh na čelu s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem, predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, u pratnji potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana i ministrice poljoprivrede Marije Vučković, nazočit će 306. Sinjskoj alci.Prije toga, predsjednik Republike Milanović u pratnji supruge Sanje Musić Milanović sudjelovat će u Sinju na Vojvodinom prijamu u Alkarskim dvorima, a na prijamu će također sudjelovati i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te predsjednik Sabora Gordan Jandroković u pratnji supruge .

Premijer Plenković će se također susresti i s gvardijanom Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske, fra Antom Čovom, u Samostanu Čudotvorne Gospe Sinjske, a susret s fra Antom Čovom imat će i predsjednik Sabora.

Sinjska alka, 306. u nizu, održat će se u nedjelju u 16,30 sati na alkarskom trkalištu s ograničenim brojem gledatelja zbog epidemioloških mjera.

Na ovogodišnjoj Sinjskoj alci natjecat će se 17 alkara.(N1)