Aktualno Županija

Opća bolnica Karlovac zaprimila vrijednu donaciju medicinske i nemedicinske opreme

U utorak, 10. kolovoza organizirana je primopredaja medicinske i nemedicinske opreme koju je Crveni križ iz Bavarske donirao Općoj bolnici Karlovac, a u organizaciji kluba IPA-e Osječko baranjske.

IPA Hrvatska Sekcija, utemeljena je 2001. godine, u Malinskoj na otoku Krku. Primljena je u punopravno članstvo International Police Association u Norveškoj, u svibnju 2003. kao 63 članica. Danas IPA Hrvatska Sekcija djeluje na domaćoj i internacionalnoj razini putem svojih 20 IPA klubova, osnovanih u svim županijama Lijepe naše. IPA Hrvatska Sekcija i njeni klubovi na godišnjoj razini organiziraju razne manifestacije, strukovno – policijska, športska, kulturna, znanstvena, zabavna i humanitarna događanja. IPA Osječko baranjske je organizirala sličnu donaciju i u ožujku ove godine za bolnicu u Našicama.

U nazočnosti zamjenice županice Karlovačke županije Vesne Hajsan Dolinar, direktora Regionalne Turističke zajednice Karlovačke županije Željka Fanjka, ravnatelja Opće bolnice Karlovac Nikše Antice te predstavnika kluba IPA-e Osječko baranjske i Karlovac, preuzeta je oprema u ukupnoj vrijednosti između 25 000 i 35 000 €.

Navedena donacija sastoji se od 20 električnih bolničkih kreveta, preko 50 madraca, preko 70 000 zaštitnih maski, 3 ultra zvučna aparata, preko 3 tone bolničke posteljne, uredskog namještaja, 30 kutija odjeće za djelatnike bolnice, preko 30 kolica i hodalica.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar je naglasila kako je trenutna epidemiološka situacija dobra te se zahvalila na opremi koja će zasigurno poslužiti medicinskom i nemedicinskom osoblju u svakodnevnom radu.