Aktualno OG sada Ogulin

Davor Poljančić izborio polufinale na SP u Plovdivu!

Naš Ogulinac Davor Poljančić, izborio je za Hrvatsku polufinale svjetskog veslačkog  prvenstva za juniore u Plovdivu! Vodio je cijelu utrku repasaža i kroz cilj prošao prvi.

Zaslužio je da se podsjetimo da se kao jedanaestogodišnjak upisao  u VK Sabljaci, te krenuo s redovitim treninzima i prve zapažene rezultate postiže u dvojcu na pariće sa partnerom Ivanom Radoševićem u kategoriji kadeta A 2016 godina. Na prvenstvu Hrvatske osvajaju 5mjesto, te naredne 2017. godine gore navedena ekipa osvaja 3.mjesto i prvu medalju za VK Sabljake uopće, na prvenstvu Hrvatske. Ujedno u istom sastavu nastupaju na Međunarodnoj regati u Mariboru i osvajaju 2mjesto .

U sezoni 2019. godine godine Davor prelazi u disciplinu samca, te u kategoriji mlađih juniora na prvenstvu Hrvatske osvaja 3. mjesto, te nastupa na međunarodnoj regati u Mariboru i osvaja prvo mjesto .

Nakon završene osnovne škole odlučuje se za nastavak školovanja Karlovcu i Zagrebu,  gdje se odlučuje za upis u VK Trešnjevka i nastavak aktivnog bavljenja veslanjem uz školske obaveze. U sezoni 2020. godine  postaje prvak Hrvatske u četvercu na pariće, te u istoj disciplini nastupa na svojem prvom većem natjecanju, Europskom prvenstvu u veslanju za juniore u Beogradu.

U sezoni 2021. godine Davor pokazuje veliki potencijal, te je svojim nastupima izborio mjesto u reprezentaciji u disciplini dvojca na pariće u kombinaciji sa veslačem iz VK Mornar Rokom Boškovićem  i u toj kombinaciji na Međunarodnoj regati na Bledu osvajaju prvo mjesto u kategoriji juniora.

 

Zbog iznenadne ozljede njegovog partnera, Davor mjesec dana prije Svjetskog prvenstva za juniore mijenja disciplinu, te trenira i priprema se za natjecanje. Ostvario je veliki uspjeh, te ušao u polufinale dvanaestorice najboljih gdje će se boriti za ulazak u A-finale i jedno od odličja.

Trener Hrvoje Telišman,  sigurno je zaslužan za njegov uspjeh, kao i trener u Trešnjevci, Tomislav Blažina,  na čemu im je Davor neizmjerno zahvalan.

Navijamo za Davora i čekamo ga u finalu!