Aktualno OG sada Ogulin

Počinju radovi na elektroinstalacijama OŠ Ivane Brlić Mažuranić

Ravnateljica Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu Anđelka Salopek i direktor tvrtke Espera d.o.o. Josip Lisica, u ime izvođača radova, potpisali su Okvirni sporazum za izvođenje radova na rekonstrukciji elektroinstalacija pri Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić Ogulin. Ukupna vrijednost radova je 1.248.296,86 kuna koje će financirati Karlovačka županija kroz 2021. i 2022. godinu. Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar potpisala je, u ime Karlovačke županije, Odluku o financiranju projekta.

Obzirom da je škola izgrađena 1956. godine i čini spomenik kulture, potrebno je instalirati “panik” rasvjetu, vatrodojavu te obnoviti cjelokupnu strujnu instalaciju u zidovima. Panik rasvjeta i vatrodojava osiguravaju sigurnost učenika, djelatnika i svih koji se u prostoru škole nalaze u slučaju opasnosti jer rasvjetna tijela za zaštitu od opasnosti u slučaju nužde i znakovi za izlaz usmjeravaju osobe prema izlazu iz škole.

Radovi kreću za desetak dana, a potpisivanju su nazočili pročelnica Upravnog odjela za školstvo Marija Šćulac, voditeljica Odsjeka za javnu nabavu Sanja Sila, zamjenik predsjednika Školskog odbora Milan Sabljak te djelatnici škole.