Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Muškarac u kamionetu urla da ima bombu i baca novčanice, pregovara s brojnim policijskim snagama

Policija na Capitol Hillu u Washingtonu istražuje moguću prijetnju bombom u ‘sumnjivom vozilu‘

Kako navode američki mediji, muškarac drži detonator u ruci i tvrdi da u vozilu ima plinsku bocu. Ipak, policija dosad u kamionetu nije uočila nikakvu eksplozivnu napravu. S policajcima komunicira pomoću ploče na koju ispisuje poruke. Policija evakuira stanovnike obližnjih zgrada.

Područje oko Kapitola je pod strogim sigurnosnim mjerama nakon krvavog upada pristaša Donalda Trumpa 6. siječnja.

Dana 2. travnja jedan je policajac poginuo, a jedan je ozlijeđen kada se mladić u automobilu zaletio u ogradu na ulazu, nakon čega ga je policija ustrijelila.
Policija na Capitol Hillu u Washingtonu istražuje moguću prijetnju bombom u ‘sumnjivom vozilu’ koje je parkirano ispred Kongresne knjižnice te je zbog toga evakuirala brojne vladine zgrade koje se nalaze u blizini, javlja AP.

CNN navodi kako policija pregovara s vozačem kamioneta koji nema registracijske pločice.

Policija je evakuirala i urede američkog Kongresa u blizini te je ljudima koji ondje rade poručila da ostanu smireni i koriste podzemne tunele ako trebaju napustiti područje. Kongres ovog tjedna ne zasjeda.
Policija je naknadno poručila kako se radi o aktivnoj istrazi prijetnje bombom, te da građani i novinari izbjegaju šire područje. Zaposlenicima drugih zgrada u blizini poručeno je da ostanu u svojim uredima i da ne izlaze na ulicu, javlja CNN.

Evakuiran je i Vrhovni sud, a FBI je u izjavi poručio kako je osim njih na terenu i ekipa Ureda za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive.

Kako navodi AP, muškarac u kamionetu policiji je rekao da ima bombu. Sa policajcima je komunicirao tako da je pisao poruke i pokazivao im ih iz kamioneta. Na teren su poslani snajperisti, a šire područje ograđeno je policijskim barikadama i okruženo policijskim automobilima.

Policija je na tiskovnoj konferenciji na mjestu događaja potvrdila kako je muškarac u crnom kamionetu rekao da ima bombu. Pritom je pokazao da u ruci drži detonator, nakon čega su na teren izašle sve interventne službe.

Kako javlja ABC, šef tamošnje policije Thomas Manger u kratkom obraćanju rekao je da je oko devet ujutro po lokalnom vremenu zaprimljena dojava. Muškarac je policajcu pokazao detonator i rekao da u vozilu ima bombu.

– U ovom trenutku ne znamo koji su njegovi motivi – rekao je Manger potvrdivši da su u tijeku pregovori.

Isti medij navodi i svjedočanstvo prolaznice koja u crnom kamionetu nije vidjela nikakvu eksplozivnu napravu, ali je čula kako muškarac iz kamioneta viče da ima bombu. Studentica Sidney Bobb novinarima je ispričala kako je išla na predavanje kada je primijetila dramu. Svjedočila je i nesvakidašnjem razvoju događaja.

– U jednom trenutku počeo je iz kamioneta bacati novčanice – rekla je. (jutarnji.hr)