Aktualno OG sada Ogulin

Ljetni kamp mladih matematičara

I ove godine nastavlja se suradnja ogulinskog Učeničkog doma s Udrugom mladih nadarenih matematičara „Marin Getaldić“. Udruga Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić” nastala je kao svojevrsno spajanje matematičkih grupa u XV. i V. gimnaziji, koje su tradicionalno organizirane već dugi niz godina, a koje su vodili uglavnom bivši vrhunski natjecatelji iz tih škola, studenti FER-a ili PMF-a. Voditelji tih grupa su početkom školske godine 2008./2009. odlučili zajedničkim snagama organizirati i unaprijediti rad s nadarenima te su osnovali udrugu u kojoj do danas rade volonterski, vodeći se isključivo strašću i ljubavlju prema matematici.

Mladi matematičari borave u domu, u Ogulinu od 15. do 29. kolovoza u sklopu projekta Udruge – Ljetni kamp mladih matematičara. Kamp pohađaju učenici viših razreda osnovne škole te srednjoškolci. Matematičarima su svakodnevno organizirana predavanja i rad na projektima, kao i priprema za Memo srednjoeuropsku olimpijadu koja se održava u Zagrebu. Također, organizirana su timska natjecanja i kvizovi. Prilika je ovo da mladi nadareni ljudi promoviraju matematiku kao znanost u Hrvatskoj i šire, kreirajući mrežu novih prijateljstava i „matematičkih veza“.

Iz Učeničkog doma kažu:”I ove smo godine iznimno zadovoljni suradnjom s Pučkim otvorenim učilištem Ogulin te ovim putem zahvaljujemo ravnateljici Blanki Poljak Franjković na svesrdnoj pomoći i suradnji u ustupanju prostora i opreme za potrebe Ljetnog kampa. Veselimo se daljnjoj suradnji i zajedničkim događanjima! Mladim matematičarima želimo ugodan boravak u našem domu i gradu te puno uspjeha u radu i natjecanjima!” (Učenički Dom Ogulin)