Aktualno OG sada Ogulin

Održana je konferencija u sklopu nastavka projekta „Susret s rijekom“

Održana je konferencija u sklopu nastavka projekta „Susret s rijekom“ na kojoj je predstavljena zajednička suradnja sustava turističkih zajednica Karlovačke županije i javne ustanove Aquatika, s ciljem provođenja daljnjih promotivnih aktivnosti vezanih uz taj projekt. Promotivne aktivnosti bit će usmjerene prema domaćim, te inozemnim turistima kojima priroda i bogatstvo rijeka predstavljaju motiv dolaska u određenu destinaciju.

-Okupili smo se u Aquatici kako bismo održali radni sastanak na temu nastavka provođenja promotivnih aktivnosti u okviru projekta „Susret s rijekom“. Projekt čiji je nositelj bila Karlovačka županija formalno je završio sredinom ove godine i u okviru projekta izgrađena je brojna turistička infrastruktura i sada smo si dali zadatak, kolegice i kolege iz sustava turističkih zajednica i Javna ustanova Aquatika-slatkovodni akvarij nastaviti s provođenjem promotivnih aktivnosti kako bi potencirali i promovirali bogatstvo rijeka koje predstavljaju snažan motiv dolaska turista u našu županiju. Cilj je da zajedničkim snagama i aktivnostima što bolje prezentiramo našu destinaciju i da u razdoblju poslije glavne sezone imamo povećani broj dolazaka i ostanaka turista u Karlovačkoj županiji, izjavio je Željko Fanjak, direktor Turističke zajednice Karlovačke županije.

Sonja Drašković Dedić, direktorica Turističke zajednice grada Ogulina rekla je kako je ovo jedan predivan projekt u kojem je Ogulin imao prilike sudjelovati i u sklopu kojega je uređen Đulin vrt. Osim što smo uredili amfiteatar gdje živi pripovijedanje koje nam inače čini okosnicu ogulinskog Festivala bajke, taj amfiteatar će se koristiti i za druge manifestacije i u svrhu promocije Ogulina, Osim toga, uređena je šetnica uz rijeku Dobru uz Đulin ponor gdje se održavaju razne radionice i u sklopu Festivala bajki i u sklopu ostalih manifestacija. Imamo kao i ostali gradovi turistički info point i VR naočale koje mogu koristiti svi turisti, a iz cijelog projekta proizašla je i jedna zgodna radionica u suradnji sa našim penjačkim klubom, zip line radionica koja nastavlja živjeti svake godine na Festivalu bajke, naglasila je Drašković Dedić. (foto:karlovacki.hr)