Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Beroš: Sinj ima rast zaraženih od 465 posto, a lokalna vlast je ismijavala mjere

U posljednja 24 sata zabilježeno je 677 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.951.Velik je to skok u odnosu na desetke novozaraženih koliko smo ih donedavno brojali. Još prije mjesec dana i više stručnjaci su pozivali na suzdržavanje od velikih okupljanja i fešti kako bi nam brojke početkom jeseni bile što niže.Zasad se, međutim, krećemo u suprotnom pravcu, a na to je danas na Twitteru ukazao i ministar zdravstva Vili Beroš.

On se osvrnuo na rast novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja danas ima čak 190 novozaraženih, no posebnu je poruku poslao u Sinj rekavši da je lokalna vlast ismijavala mjere.

Čini se da su druženja povodom Alke i Velike Gospe ipak utjecala na širenje infekcije pa tako taj dalmatinski grad bilježi rast od čak 465 posto.

“Od 27 novozaraženih od 9. srpnja do 11. kolovoza u Sinju, u zadnja dva tjedna od 12. kolovoza do danas buknulo je na 147 zaraženih ili za 465% više! Pravodobna upozorenja o poštivanju mjera na masovnim okupljanjima ismijavana su od lokalne vlasti, a posljedice govore sve. Cijepi se i poštuj mjere”, napisao je Beroš na Twitteru.(N1)