Aktualno Županija

U prometnoj nesreći teško ozlijeđena putnica

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela i pet prometnih nesreća od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom, dvije s lako ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom.

Provaljeno u ugostiteljski objekt
U razdoblju od 23. do 24. kolovoza nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt na području Duge Rese i otuđio manju količinu alkoholnih pića.

U prometnoj nesreći na autocesti A1 putnica teško ozlijeđena
Jučer oko 13.50 sati na autocesti A1 u Karlovcu dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo više osobnih automobila. Osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka upravljao je 76-godišnji državljanin Italije koji je uslijed neprilagođene brzine gustoći prometa udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Zatim je na vozilo šibenskih registarskih oznaka, također zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, udario osobni automobil slovačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 40-godišnja državljanka Slovačke. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena hrvatska državljanka, 66-godišnja putnica iz automobila šibenskih registarskih oznaka. Protiv 76-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava, dok je 40-godišnja državljanka Slovačke sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Recidivist uhvaćen u prometu
Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 20-godišnji višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“ koji je 23. kolovoza zaustavljen u Karlovcu, a za kojeg je utvrđeno da je upravljao mopedom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 0,83 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje te da je registarskim pločicama i prometnom dozvolom raspisana potraga. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 22.000 kuna te zabranu upravljanja motornim vozilom „AM“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.