Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Darinko Dumbović 150.000 kn novca za pomoć nakon potresa podijelio suradnicima?

Pročelnici, koalicijski partneri i bliski suradnici bivšega gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, kako doznaje Jutarnji list, krajem ožujka dobili su od grada subvencije za svoja obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG).

Riječ je o oko 150.000 kuna, novcu koji je bio namijenjen za pomoć gospodarstvenicima i poljoprivrednicima koji su oštećeni u potresu, piše u petak Jutarnji list.

S druge strane, neki OPG-ovi kojima je pomoć bila itekako potrebna jer su im gospodarstva teško stradala u potresu novac nisu dobili iako su se prijavili na javni poziv koji je grad raspisao krajem veljače.

Zbog toga, između ostalog, kako neslužbeno doznaje list, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) već nekoliko tjedana provodi izvide u petrinjskoj gradskoj upravi.

Prema javnom registru koji je nedavno objavljen o troškovima grada koji su izvršeni od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine, vidljivo je kako je najmanje pet osoba bliskih Dumboviću dobilo proračunska sredstva.

Sve odluke potpisao je tadašnji gradonačelnik Darinko Dumbović, koji za Jutarnji poručuje kako je od novinara dobio informaciju da USKOK radi izvide i kako ne može previše komentirati slučaj.(N1)