Aktualno OG sada Ogulin

“Slučaj je prijavljen Policiji od koje očekujem pronalaženje aktera i procesuiranje prema svim kaznenim odredbama”

Zamjenik gradonačelnika grada Ogulina Siniša Ljubojević, medijima je poslao priopćenje u kojem navodi:

“Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem mladić iz Ogulina hrvatskom zastavom udara po tabli Jasenak na ulazu u mjesto, uzvikujući “Jasenak, naše”, te salutirajući više puta nacističkim pozdravom.

Najoštrije osuđujem ovaj događaj, a evidentno je da u njemu sudjeluje više osoba. Ovakvim parolama, pozdravima i sličnim nastupima u Ogulinu nema mjesta.

Kao zamjenik gradonačelnika borit ću se svim institucionalnim mogućnostima da se počinitelji procesuiraju i osude. Ova snimka poziva na mržnju, unošenje straha i nemira, te stvaranja osjećaja nesigurnosti kod pripadnika srpske zajednice.

Slučaj je prijavljen Policiji od koje očekujem pronalaženje aktera i procesuiranje prema svim kaznenim odredbama , a svakako članku 325. ZKP-a.

Očekujem podršku gradonačelnika Dalibora Domitrovića u osudi ovog događaja koji je uznemirio ne samo stanovnike Jasenka, već svakog pripadnika srpske zajednice u Ogulinu.

Dugo se gradio zavidni odnos Hrvata i Srba na ogulinskom području i u korijenu ćemo sasjeći svaki pokušaj podizanja tenzija i narušavanju dobrih odnosa” -ističe u priopćenju  Siniša Ljubojević.