Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Detalji drame kod Varaždina: Kriminalci nisu hrvatski državljani, specijalci digli i helikoptere

U opsežnoj potrazi jedan je kriminalac jutros uhićen, za drugim se intenzivno traga

Kriminalci koji su noćas oko jedan sat iza ponoći izazvali pravu dramu u varaždinskom Beretincu, kako Jutarnji neslužbeno saznaje, rumunjske su nacionalnosti.

Dvojica muškaraca provalila su u trgovački centar u Varaždinu, u trgovinu bijele tehnike „Elipso“, a zaštitar je u 1.15 sati pozvao policiju koja se odmah dala u potragu za počiniteljima.

Niti pet minuta kasnije, jedna je ophodnja na jugozapadnoj obilaznici Varaždina uočila sumnjivo vozilo koje se zaustavilo na poljskom putu. Policajci su ih, piše u službenom priopćenju PU Varaždinske, krenuli identificirati, no kad su iz automobila shvatili da su otkriveni, automobilom su u punoj brzini krenuli prema policijskim službenicima s namjerom da ih pregaze. Pritom su ih lakše ozlijedili i samo je sreća i spretnost spasila policajce od puno težeg ishoda.
Policajac je i zapucao, no to nije spriječilo kriminalce na bijeg.

U opsežnoj potrazi jedan je kriminalac jutros uhićen, za drugim se intenzivno traga. U potragu su se s helikopterom uključili i specijalci iz Lučkog, a teren se pretražuje i pomoću dva drona.

Ozlijeđeni policajci zbrinuti su u Općoj bolnici Varaždin i do sad su vjerojatno već pušteni na kućnu njegu. (jutarnji.hr)