Aktualno OG sada Ogulin

Na Kneji obilježili Svjetski dan Prve pomoći

Na Kneji su se danas okupili zaposlenici i volonteri gradskih Društava Crvenog križa Karlovačke županije, ali i gerontodomaćice uključene u projekt Zaželi, te korisnici Dnevnih boravaka koji djeluju pri gradskim Društvima. Povod njihovom okupljanju bio je obilježavanje Svjetskog dana Prve pomoći. Domaćin ovog događanja bilo je Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, te Društvo Crvenog križa Karlovačke županije.

Više o današnjem prigodnom druženju na Kneji doznali smo od ravnateljice ogulinskog Gradskog društva Crvenog križa, Valentine Bartolović:

Od ravnateljice Društva Crvenog križa Karlovačke županije, Branke Hastor, imali smo priliku čuti nešto više o važnosti obilježavanja Svjetskog dana Prve pomoći. Ravnateljica je istakla veliku važnost poznavanja osnovnih pravila prve pomoći kako bi smo bili spremni u datom trenutku reagirati na brz i efikasan način, pa u konačnici i spasiti nečiji život. Kroz razgovor se Branka Hastor dotakla i natjecanja u pružanju prve pomoći, koje redovito provode gradska društva Crvenog križa i na području Karlovačke županije:

Na samom početku službenog dijela obilježavanja, sve okupljene je pozdravila ravnateljica ogulinskog Gradskog društva Crvenog križa Valentina Bartolović. Nazočnima se potom obratila i Branka Hastor, ravnateljica Društva Crvenog križa Karlovačke županije, koja je ujedno i ravnateljica karlovačkog Gradskog društva Karlovačke županije.

Na Kneji je, inače, svako gradsko društvo imalo svoj štand na kojem su korisnici izložili radove nastale u Dnevnim boravcima. Tijekom današnjeg druženja za korisnike je održana i prezentacija opreme koja se koristi u uvjetima epidemije koronavirusa, upriličena je i edukacija na temu kako održati mir u paničnim i stresnim situacijama.

Ovom druženju su se tijekom dana pridružili i predstavnici grada Ogulina, a na Kneji je bio i načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić.