Aktualno OG sada Ogulin

U prekrasnom ambijentu uživalo se u ogulinskoj masnici i ljepotama svadbenih nošnji

U Parku Kralja Tomislava u središtu Ogulina danas se okupio velik broj Ogulinaca i njihovih gostiju, koji su od 16 sati uživali u okusima ogulinske masnice i Županijskoj smotri Folklora Igra kolo, koja je održana po 25. put. Prekrasnom ambijentu pridonijelo je i ugodno, sunčano vrijeme i svi oni koji su imali priliku doći, a nisu je iskoristili, sigurno će požaliti.

Sve je počelo u 16 sati, natjecanjem u pripremi ogulinske masnice u organizaciji Udruge žena. Na natjecanju su sudjelovale 22 vrijedne žene, čije su masnice ocjenjivali Irena Vujasin, Zvonko Trdić i Draženka Birkić.  Kad su sve kušali i zbrojili bodove, donijeli su odluku čija je najbolja.

Treće mjesto osvojila je Ljubica Butković, drugo Zorka Peraković, a prvo Marijanka Marković. Nagrade su im uručili gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja. Nakon toga, i svi posjetitelji mogli su se osladiti finim zalogajima.


Potom je održan svadbeni mimohod, u kojem su sudjelovali, osim tamburaša  Partayno, članovi KUD-a “Sv. Juraj” iz Ogulinskog Zagorja, koji su pripremili i kočiju s mladencima, članovi KUD-a  “Sv. Ana Vučjak”, KUD-a  “Paurija” Dubravci, KUD-a “S. Juraj” Draganić i KUD-a “Klek” Ogulin.

Uslijedila je i revija svadbenih nošnji Karlovačke županije, kojoj su prilikom goste pozdravili  Jasna Požar, predsjednica ZAKUD-a Karlovačke županije i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, koji je svim sudionicima na kraju uručio prigodne poklone i zahvalio na sudjelovanju. Poseban poklon pripremljen je za KUD Klek Ogulin koji će uskoro obilježiti 40. rođendan.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, ZAKUD-a Karlovačke županije, Grada Ogulina i Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.