Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Šef Hrvatskih šuma mobingirao inženjera: ‘Nisam htio krasti s upravom pa su me mučili, tjerali da dnevno pješačim 40 km’

Telegram doznaje za novi skandal aferičnog šefa Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića kojeg USKOK istražuje zbog afere s Josipom Rimac. Jakupčić je, stoji u presudi koju je Telegram dobio na uvid, mobingirao djelatnika Hrvatskih šuma i sad mu državna kompanija mora isplatiti 100 tisuća kuna.Naime, Damir Čuljat, diplomirani inženjer šumarstva zaposlen kao revirnik, godinama je tvrdio da se u toj državnoj kompaniji događaju malverzacije. Uvjeravao je nadležne da su financijsku štetu Hrvatskim šumama napravile tvrtke s kojima su surađivali, i to na sumnjivim fakturama i ostalim nepravilnostima.

No, Uprava Hrvatskih šuma okreće se protiv njega i Čuljat proživljava maltretiranje i šikaniranje. Na kraju dobiva i otkaz. Na sudu će kasnije dokazati da je sve to bilo nezakonito. Već je dobio pravomoćnu presudu da ga se mora vratiti na radno mjesto, a nedavno je stigla i sudska odluka prema kojoj mu Hrvatske šume moraju platiti oko 100 tisuća kuna zbog mobinga i dugovanja. Već sada ovaj sudski postupak Hrvatske šume koštao je više od 14 tisuća kuna.

Više donosi telegram.hr