Aktualno OG sada Ogulin

Dođite sutra na predstavljanje “Priča iz davnine” na perzijskom!

Hrvatsko-iransko društvo IRANDUSTAN, Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke i Turistička zajednica grada Ogulina, pozivaju vas na predstavljanje perzijskog prijevoda zbirke bajki “Priče iz davnine” Ivane Brlić-Mažuranić, u sklopu 16. Ogulinskog festivala bajke, u subotu 11. rujna 2021. godine

Prvi dio predstavljanja održat će gospođa Zahra Naderi, učiteljica iz Irana koja je doputovala samo radi ovog predstavljanja na Festivalu bajke u našem gradu. Ona će čitati iranske bajke uz simultani prijevod Tee Krizmanić, te održati popratnu radionicu. Sve će se upotpuniti i javljanjem uživo iz Irana. Radionica počinje u 13.30 u dvorištu Frankopanske kule (scena Regoč).

Drugi i glavni dio predstavljanja započinje u 16:00 sati na istoj lokaciji. Priče iz davnine na perzijskom predstavit će prevoditelj tog djela, ujedno i predsjednik Hrvatsko-iranskog društva IRANDUSTAN, gospodin Ebtehaj Navaey. O značenju Priča iz davnine i njihovoj recepciji nešto će nam otkriti i doc. dr. sc. Marijane Hameršak, a učiteljice Zahra Naderi dodatno će dopuniti ovo predstavljanje osvrtom na recepciju ovog prijevoda među dječjom publikom u Iranu.
Ovo predstavljanje omogućilo je Hrvatsko-iransko društvo IRANDUSTAN, Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke i Turistička zajednica grada Ogulina, a dodatnu je potporu dalo i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Pozivamo stoga sve zainteresirane, velike i male, one zainteresirane za proučavanje književnosti sa stručne strane, ali i one željne upoznavanja novih kultura da dođu i saznaju nešto novo o jednoj manje poznatoj kulturi, ali i načinu na koji se ona preko Priča iz davnina povezala s našom, ali i da saznaju nešto novo o ovom djelu koje je proslavilo Ivanu, a tako i naš grad, u Hrvatskoj, ali i u svijetu!