Aktualno OG sada Ogulin PROMO

Uspješno završeno osposobljavanje za 22 zaposlenice Projekta “Zaželi II – Grad Ogulin”

U sklopu provedbe projekta „Zaželi II – Grad Ogulin“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., koji provodi Grad Ogulin, 22 zaposlene žene ciljane skupine uspješno su završile program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice, te su stekle diplome o obrazovanju, odnosno osposobljavanju, čime će postati konkurentnije na tržištu rada nakon završetka projekta te će se na taj način lakše zaposliti.


Obrazovanje je započelo 4. lipnja 2021. Godine. Edukacije su se provodile u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Ogulin, a osposobljavanje je trajalo ukupno 160 sati. Nastavne cjeline koje su obrađivane su: osnove gerontologije, poslovi gerontodomaćina/ce, zaštita na radu i prva pomoć, te praktična nastava. Obrazovanje se provodilo u skladu s izrečenim epidemiološkim mjerama.

U konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin održana i svečana dodjela uvjerenja zaposlenim ženama. Uvjerenja su im uručile ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Blanka Poljak, voditeljica obrazovanja Ružica Salopek i voditeljica projekta “Zaželi II – Grad Ogulin” Nataša Zatezalo.

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.