Aktualno Županija

Grad želi Veliku vojarnu natrag: Gradonačelnik kaže da je žele staviti u javnu funkciju zajedno sa županijom

Od kina Edison preko skela do Velike vojarne i njene budućnosti, tek je dio pitanja s današnjeg aktualnog sata karlovačkog Gradskog vijeća, navodi Radio Mrežnica i piše:

U kojoj je fazi kino Edison i njegova obnova zanimalo je Andreju Navijalić (HDZ), a da to svih zanima potvrdila je i pročelnica Draženka Sila Ljubenko. Objasnila je da još uvijek traje postupak nabave za kino Edison i da Grad čvrsto vjeruje da su sad svi zainteresirani postavili sva pitanja koja su ih i zanimala. – Tijekom listopada očekujemo otvoriti javnu nabavu te obnovu sa studenim, kazala je Sila Ljubenko.

O propalom projektu Velike vojarne htjela je više znati Draženka Polović (Možemo). -Izvjesno je da je priča s Velikom vojarnom propala pa me zanima ima li Grad plan, pitala je Polović. Gradonačelnik Mandić odgovorio je da projekt nije uspio. Objasnio je da je riječ o privatnoj inicijativi i da je Grad bio u kontaktu s vlasnikom, Karlovačkom bankom, i prije i sada. Potom je otkrio planove Grada i Karlovačke županije da zajednički riješe Veliku vojarnu.

-Grad Karlovac je zainteresiran za povratak Velike vojarne u svoje vlasništvo. Sami to nećemo moći riješiti, no odrađeni su razgovori sa županicom i zajedno s Karlovačkom županijom tražili bismo rješenja na tom tragu, objasnio je Mandić kazavši da će problem biti kako pronaći sredstva. -Naša je ideja da Veliku vojarnu pokušamo staviti u javnu funkciju, a više informacija imat ćemo kroz mjesec -dva.(radio-mreznica)