Aktualno Kolumne Kruloteka

Krule – “Spremnik od 50 litara od sutra će biti jeftiniji za 2 kune!”

Neki dan stanem na benzinsku, reko idem opelijandera počastiti pićem. Svaki put kad stanem pred onaj ormarić s “pištoljima”, raširim oči ka portir u Pentagonu, nedajbog se zajebat pa sasut krivo gorivo… a od ona 4 pištolja u ponudi, 3 su kriva… 2 od dizela i onaj četvrti, najskuplji – benzin 100-tka. Ta 100tka košta ka da ju je osobno saudijski kralj na veš lonac grabio iz rafinerijskog spremnika pa pretakao u cisternu… a cisternu mu sin vozio do Hrvatske. Uglavnom, nađem tu mrtvu 95-icu… skinem “pištolj” s ormarića… a na displeju se pojavi cijena – 11,08 kn/litra. Koljena mi počela klecati. Ispale mi oči ka pubertetliji na pornjavu u HD 4k rezoluciji… ni ne drka od šoka, misli da će ga pička pojest. Znaš kad sam na glas rekao “Što je ovo sunce ti jebem i sveme, kake su ovo cijene!?”. Ako je gorivo skupo zato što u auto zapravo sipam mrtvu sekvoju i paprat, što su se u 16tom sloju zemljine kore kroz 2 milijarde godina pretvorili u naftu… pa onda umjesto “Eurosuper 95” stavite “Papratovača 95″…. i ova sa više oktana “Sekvojovača 100″… pa mi neće biti žao dat tolke pare. Da “11,08 kuna”???… pa suncetijebem, stavite kraj benzinskih i banke…. pa da znam u pičku materinu da drugi put povezem 2 jamca prije točenja… pa lijepo dići namjenski za 50 litara benzina.

  • “Oćete i ovu čokoladicu, na akciji je?”
  • “Ma bi ja al nismo kreditno sposobni, znate, ovaj drugi jamac, loš prosjek plaće ima pa eto, pustite čokoladicu za neka bolja vremena!”
    A i ovo kad spomenu “50 litara”… evo baš maloprije pročitao naslov “Od sutra nove cijene goriva”… reko idem baš kliknut da vidim pošto će sutra biti… a u nastavku objašnjenje:
  • “Benzin pojeftinjuje!”
    … reko ajd baš super… kad ono i objašnjenje koliko pojeftinjuje:
    “Spremnik od 50 litara od sutra će biti jeftiniji za 2 kune!”
    2 kune jeftinije na 50 litara????? Ovo me podsjetilo na jednu davnu betonažu, nakon 4 miksera betona i ravnanja ploče… na kraju evo zidara Brke do mene… u ruci mu lopata puna betona… kaže mi:
  • “Ovo je višak, kud s njim?”
    …. došlo mi da otvorim bolovanje.