Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Evo, HRT je sve pojasnio. Nisu pustili prilog o zviždačici koja raskrinkava HDZ jer je Milanović baš držao govor

HTV-ova emisija Labirint, u kojoj je sinoć trebao biti emitiran prilog o političkom kadroviranju u Kutini, nije prikazana u svoje uobičajeno vrijeme jer su na državnoj televiziji prednost odlučili dati govoru predsjednika Zorana Milanovića pred UN-om. To opravdanje poslali su nam s HRT-a nakon što smo ih zamolili da pojasne zbog čega je emisija s prilogom o zviždačici koja je ukazala na nepotizam i uhljebljivanje, a za koje optužuje i HDZ-ove političare, umjesto iza 21 sat u utorak navečer puštena danas ujutro – u 4 sata i 10 minuta. Dakle, u terminu koji garantira da je gotovo nitko neće pogledati.“Emisija Labirint jučer nije emitirana u prime timeu Četvrtog programa jer je njen termin kolidirao s najavljenim terminom govora predsjednika Zorana Milanovića pred generalnom skupštinom UN-a koje je uredništvo odlučilo prenositi. Emisija Labirint išla je u predviđenom inače repriznom terminu tijekom noći”, poručuju.

Na naše pitanje planiraju li emisiju prikazati ponovno i kada odgovaraju: “Emitirat ćemo je ponovno večeras u prime timeu u 21:35, kao i u nedjelju prijepodne u drugom redovnom repriznom terminu”.

Novinari ukazali na ‘premijeru u 4 ujutro’
Emisija Labirint ovaj je tjedan obradila slučaj kutinske tvrtke Eko Moslavina o kojem se već danima progovara u javnosti. U prilogu je svoju stranu priče detaljno ispričala i zviždačica i direktorica Adrijana Cvrtila koja je lokalne političare, apostrofirajući HDZ i HSLS, optužila za nepotizam i uhljebljivanje u tvrtki koju vodi. No, emisija s prilogom o tome jučer nije puštena u redovito vrijeme, već noćas, odnosno rano ujutro, kada je gotovo nitko nije mogao gledati.Na mogućnost cenzure upozorili su odmah novinari HRT-a koji su se o svemu oglasili na Facebooku. Tako je Maja Sever napisala: “Na HRT-u nema cenzure. Ovo je priča o Adrijani Cvrtili iz Kutine. Prilog je trebao biti objavljen u HRT Labirint, ali uredništvo HRT-a je odlučilo da će Labirint premijerno pustiti u 4 ujutro. U 4 i 10 točnije. Ujutro. Sad puštaju rubriku ‘bez komentara’. Srećom postoji Facebook…”

Kritikama se priključio i Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a: “U Africi nema gladne djece, a na HRT-u nema cenzure. Ekipa koja lažno predstavlja da su urednici koji vode program, kuću, emisiju Labirint stavljaju u udarni termin u 4.10 ujutro. Nije zgodno za čuvare revolucije staviti emisiju u normalan termin jer onda postoji mogućnost da vide nezgodne priče po vlast. Protiv cenzure u bilo koje doba dana i noći. Sram vas bilo!”/telegram.hr/