Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Uhićen muškarac u sklopu istrage ubojstva nastavnice u Londonu

Britanski detektivi koji istražuju ubojstvo nastavnice Sabine Nessa u jugoistočnom Londonu, uhitili su 38-godišnjeg muškarca u Istočnom Sussexu, objavila je policija.

Metropolitanska policija navodi je da je osumnjičenik uhićen u nedjelju oko 3 sata po lokalnom vremenu i da se nalazi u pritvoru. Istražitelji su u četvrtak objavili fotografiju muškarca i rekli da hitno žele razgovarati s njime. Također su objavili fotografije srebrnog automobila.

Policija je kasno u subotu navela da se vjeruje da je ćelav muškarac nosio reflektirajući crveni objekt koji je možda pokušao sakriti ispod rukava.

Fotografija je snimljena dok je šetao trgom Pegler u Kidbrookeu u jugoistočnom Londonu kamo se Nessa uputila one večeri kad je ubijena.

Scotland Yard nije potvrdio je li muškarac na toj fotografiji osumnjičenik, ali izgleda da istražitelji više nisu u potrazi za njim.

“Sabinina obitelj obaviještena je o značajnom razvoju događaja i specijalci će im nastaviti pružati podršku”, rekao je glavni detektiv Neil John iz specijalne metropolitanske policije.

Nessa je krenula prema pubu blizu svog doma naći se s prijateljem kad je napadnuta u parku Cator u Kidbrookeu 17. rujna.

Njezino tijelo pronađeno je idući dan, bilo je skriveno ispod hrpe lišća.

Dvojica muškaraca odvojeno su uhićena zbog sumnje u njezino ubojstvo, ali su u međuvremenu oslobođeni.

Stotine ožalošćenih okupilo se u petak navečer na jugoistoku Londona na bdijenju kako bi odali počast mladoj nastavnici osnovne škole Rushey Green koja je imala samo 28 godina. (hrt.hr)