Aktualno Županija

Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Od utvrđenih 249 prekršaja, 173 prekršaja se odnose na prekoračenje brzine kretanja vozila
Tijekom proteklog vikenda od 1. do 3. listopada na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđeno je 249 prekršaja, a od toga se 3 prekršaja odnose na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 173 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 20 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 5 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Nadalje, danas je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 58-godišnji višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist. Jučer navečer policijski službenici zaustavili su ga u Karlovcu i utvrdili da upravlja osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,94 promila što je ujedno i najveća izmjerena koncentracija alkohola tijekom proteklog vikenda te također nije koristio sigurnosni pojas. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 108 km/h na državnoj cesti DC 1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 80 km/h, a osobnim automobilom upravljao je 40-godišnjak.