Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Konačni obračun u SDP-u: ‘Svejedno nam je. Neka nas Grbin izbaci. Samo da trakavica završi‘

– Svejedno nam je. Samo da završi ova trakavica. Pokušali smo odvratiti Peđu Grbina od političkog samoubojstva i zaustaviti podjele, traženje unutarnjih neprijatelja. U javnosti se ovaj slučaj prikazuje kao sukob Bernardićeve i Grbinove struje, a to naprosto nije tako, iako ima i onih koji su bliže Bernardiću, a ne Grbinu, ali nitko od nas nije tražio Peđinu ostavku. Dali smo mu vremena da konsolidira i sebe i stranku. A on to očito ne može.

To je zaključak nekolicine SDP-ovaca s kojima smo razgovarali uoči sjednice Predsjedništva SDP-a zakazane za četvrtak popodne i kojima, po svemu sudeći, prijeti da će na njoj i sami postati bivši članovi SDP-a.

Izbacivanje 14 saborskih zastupnika iz SDP-a i raspad SDP-ova Kluba koji još samo danas broji 32 člana na onaj manjinski sa 14 članova kojeg vodi šef SDP-a Peđa Grbin i veći, pobunjenički, kakav se u povijesti saborovanja nije još dogodio, trebala bi biti tema za danas zakazane sjednice Predsjedništva. Na njoj se očekuje završni obračun unutarstranačkog sukoba SDP-a koji bukti već mjesecima. Više donosi jutarnji.hr