Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Problemi u prometu: Zbog olujnog vjetra ograničenja na A1 i A6, srna na cesti kod Vrboskog

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između Svetog Roka i Maslenica, a obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).Također zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar) i Paški most.Uočena je životinja (srna) na A6 Rijeka-Zagreb između čvora Bosiljevo II i čvora Vrbosko. HAK moli korisnike za dodatan oprez! Na A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan zabrana je prometa za motocikle, autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i teretna vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

 

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Zbog mjestimice obilnijih padalina moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku. HAK upozorava na moguće odrone duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju.

Zbog prometne nesreće na brzoj cesti DC10 između čvorova Prilesje i Luka vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 km na sat.
U prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen i Dubrovnik-Lopud-Suđurađ;

katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Split-Milna-Hvar-Korčula-Pomena-Dubrovnik, Sobra-Dubrovnik i Lastovo-Korčula-Dubrovnik

brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i Ilovik- Mali Lošinj.

Trajekt na liniji Porozina-Brestova ne prevozi autobuse i kamione iznad 3t nosivosti.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.(Tportal)