Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – umjereno ili pretežno oblačno

Za vikend u unutrašnjosti umjereno ili pretežno oblačno, na istoku i u gorju s kišom, a u zapadnim predjelima nešto sunčanih razdoblja. Na Jadranu više sunčana vremena, a malo kiše je moguće tek ponegdje u subotu.
I dalje prilično vjetrovito – u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočnjak, u gorju s jakim udarima, a uz obalu jaka bura s olujnim udarima. Ostaje prilično hladno, osobito ujutro u kopnenim predjelima.

U subotu u većem dijelu zemlje umjereno, na istoku i u gorju pretežno oblačno, a mjestimice će pasti malo kiše. Na sjevernom Jadranu sunčanije i bez oborine. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, u gorju na udare i jak. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka od 5 do 9, na Jadranu od 12 do 16 °C. Najviša dnevna od 8 do 13, a na moru i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 16 i 20 °C.

neverin.hr

Nedjelja će u unutrašnjosti biti oblačna s povremenom kišom i umjerenim sjeveroistočnim vjetrom. Od ponedjeljka mirnije uz djelomično razvedravanje i prestanak oborine, najprije na zapadu, a do večeri gotovo svugdje. Ujutro mjestimice magla. Jutra svježija, dnevna temperatura u blagom porastu. Na moru će većinom biti sunčano, no u nedjelju još oblačnije, osobito u Dalmaciji gdje će ponegdje padati kiša, a na krajnjem jugu mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima slabjet će, osobito u utorak. Vrijednosti temperature zraka malo niže nego proteklih dana.