Aktualno Županija

Tijekom vikenda 272 prekršaja

Tijekom proteklog vikenda od 8. do 10. listopada na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđena su 272 prekršaja, a od toga se 17 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 87 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 36 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 25 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Nadalje, danas su na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog dovedena dvojica višestrukih počinitelja prekršaja tzv. recidivisti koji su jučer 10. listopada u večernjim satima zatečeni na području Duge Rese u činjenu prometnih prekršaja.
Policijski službenici su utvrdili da 44-godišnjak upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,28 promila što je ujedno i najveća izmjerena koncentracija alkohola tijekom proteklog vikenda Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
Također su utvrdili i da 57-godišnjak upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,54 promila. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 12 dana i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 176 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.