Aktualno Županija

U Tuškanovoj se u rujnu pojavio problem sa ekspanizijskom posudom

Nova stiže u četvrtak, a trebala bi biti postavljena 15. listopada – saznaje Radio Mrežnica,.

Gradska toplana nije nikome uskraćivala grijanje, a u zgradama u Tuškanovoj ulici 14 i 16 ljetos su izveli veliki posao zamjene spojnog toplovoda te ugradili jedan od prvih plastičnih toplovoda.

Stoji to u odgovoru ove karlovačke gradske tvrtke na upite o tome zašto u ovoj ulici “šteka” grijanje, a o čemu je javnost izvijestio gradski vijećnik Dimitrije Birač.

Objasnili su da su posao u Tuškanovoj završili 20. kolovoza, pa napunili toplinski sustav zgrade vodom, sve učinili na vrijeme i prije sezone grijanja.

Sredinom rujna dobili su, objašnjavaju, informaciju od predstavnice stanara da je došlo do curenja sustava, a ekipa je utvrdila problem s ekspanzijskom posudom. Tražili su rješenja kako je popraviti jer kupnja nove je priličan izdatak i tada su ustanovili da staru posudu nije sigurno popravljati.

Grijanje u Tuškanovoj tek krajem ovog tjedna
U Gradskoj toplani kažu da su stanarima iz Tuškanove predložili nabavu i ugradnju nove posude, poslali su ponudu 7. listopada i oni su je prihvatili. Kažu da isporuku očekuju kroz 3 dana, dakle 14. listopada, a dan kasnije bi je i ugradili. nakon čega će svi stanari Tuškanove imati grijanje.

Podsjećaju i na starost vrelovoda, brojne projekte i planove njegove obnove jer upravo dotrajalost cijevi dovodi do problema u grijanju, piše Radio Mrežnica.