Aktualno OG sada Ogulin

Održana panel rasprava na temu prevencije elektroničkog nasilja među mladima

U konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana je panel rasprava na temu prevencije elektroničkog nasilja među mladima. Panel raspravu organizirali su članovi ogulinskog Društva Naša djeca. Rasprava je prvenstveno bila namijenjena djeci i roditeljima, te ostaloj zainteresiranoj publici. Naime, prisutnost mladih na društvenim mrežama sve je veća, a samim time raste i vjerojatnost pojave elektroničkog nasilja.

Što je uopće elektroničko nasilje, kako ga prepoznati, što učiniti u slučaju njegove pojave, te kako spriječiti ovu vrstu nasilja – pitanja su na koja su se tražili odgovori.

O ovoj važnoj temi govorili su panelisti – stručnjaci iz područja pedagogije, psihologije, socijalne skrbi i zakonodavstva:
– Ivan Sušanj, dipl. psiholog iz Službe za zaštitu mentalnog zdravlja
– Diana Dorma Duvnjak, mag. psihologije iz Službe za zaštitu mentalnog zdravlja
– Marija Neralić, psihologinja u Prvoj osnovnoj školi Ogulin
– Ines Galetić Žagar, mag. psihologije i vlasnica Lovris centra za psihodijagnostiku i savjetovanje
– Valentina Crnjaković Vuković, dipl. socijalni radnik iz Centra za socijalnu skrb
– Valentina Marković, službenica MUP-a i PP Ogulin.

Moderatorica panel rasprave bila je Mihaela Milanović Poljak. Posjetitelje su u konferencijskoj dvorani dočekali edukativni materijali, kviz, kao i anketa na temu elektroničkog nasilja. Takvim pristupom i publika je aktivno bila uključena u ovu vrlo zanimljivu panel raspravu, koja je izazvala priličan interes posjetitelja. Vjerujemo da bih bilo i više da su epidemiološke okolnosti i mjere povoljnije.