Aktualno Županija

“Pranje” 1,8 milijuna “rukometnih” kuna – očekuju potez gradonačelnika

Karlovački SDP medijima je poslao priopćenje u kojem navode:

“Nije nas nimalo iznenadila niti optužnica, a ni početak suđenja za “pranje” 1,8 milijuna kuna u slučaju Rukometnog kluba Karlovac. Za ovo nedjelo na optuženičkoj je klupi redom pet viđenih članova HDZ-a ili HDZ-u bliskih osoba. Naravno da je svatko nevin dok mu se krivnja ne dokaže u sudskom postupku i naravno da je krivnja individualizirana i ne mislim zbog ovog postupka reći da je stranka kojoj je gradonačelnik Damir Mandić u Karlovcu na čelu kriminalne organizacije. Ali…
Ono što nas – a vjerujemo i širu karlovačku javnost – interesira je – što gradonačelnik misli poduzeti u odnosu na članove HDZ-a na optuženičkoj klupi od kojih je jedan – Tomislav Polić – aktualni direktor gradske tvrtke „Čistoća“.
Znamo da je gradonačelnik Mandić dobro upoznat s tim slučajem jer je još 19.10.2017. godine karlovačkim medijima izjavio da su ga o istrazi izvijestili sami akteri ovog kriminalnog djela kojim je pronevjereno 1,8 milijuna kuna građana grada Karlovca. Štoviše, izjavio je: „Naravno da kao gradonačelnik činim sve da se novac poreznih obveznika koristi na zakonit, namjenski i transparentan način.“.
Znamo da je jako dobro upoznat s tim slučajem jer smo ga mi iz SDP-a u siječnju 2019. godine na sjednici Gradskog vijeća, prilikom imenovanja Tomislava Polića za direktora „Čistoće“, upozorili da dotični evidentno ne ispunjava uvjet iz natječaja koji se odnosi na to da nije kažnjavan odnosno da se protiv njega ne vodi kazneni postupak jer je protiv njega u veljači 2018. godine podignuta optužnica.
Iako je sve to znao on ga je, ili njegova stranka, sasvim je svejedno, imenovao direktorom ne mareći na naša upozorenja, ne mareći za uvjete natječaja i zakonske odredbe, ne mareći u krajnjoj liniji za interes grada u koji se toliko kune.
U svakoj normalnoj ili uređenoj demokraciji čovjek od morala i poštenja već bi sam stavio svoju funkciju na raspolaganje u ovakvoj situaciji. Tomislav Polić to ne čini, a gradonačelnikova šutnja baca sumnju i u njegov moral i poštenje.
Postavljamo pitanje gradonačelniku: hoće li držanjem strane kompromitiranom direktoru, riskirati još jednom da Karlovac postane grad slučaj i otvoreno ići protiv javnog interesa i ispod minimalnih demokratskih i moralnih standarda.
Naš je stav jasan. Tomislav Polić nije ni smio postati direktor gradske tvrtke, a sad mora otići. Gradonačelnik Damir Mandić je na potezu” navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednica GO SDP-a Karlovac Dragica Malović.