Aktualno Županija

Kralo se – motorna pila i bicikl, ali i gorivo

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Otuđena motorna pila i bicikl
Tijekom noći s 19. na 20. listopada nepoznati počinitelj provalio je pomoćnu prostoriju pored obiteljske kuće u gradskoj četvrti Banija u Karlovcu i 30-godišnjaku otuđio motornu pilu dok mu je iz nezaključane garaže otuđio bicikl. Materijalna šteta je veća od 7000 kuna.

Otuđeno gorivo iz radnih strojeva
U razdoblju od 19. do 20. listopada nepoznati počinitelj je na području Pokupske doline provalio u radne strojeve trgovačkog društva i otuđio gorivo. Materijalna šteta je veća od 3000 kuna.

Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola
Policijski službenici su jučer na graničnom prijelazu Maljevac, na izlasku iz Republike Hrvatske, utvrdili da osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,46 g/kg upravlja 76-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Uz optužni prijedlog doveden je na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu od 6000 kuna i zabranu korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci.