Aktualno Županija

Radio Mrežnica: Državno odvjetništvo zatražilo izvide u slučaju imenovanja u ŽUC-u, a Inspektorat dobio dva podneska

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu formiralo je predmet u kojem je radi provjere navoda, zatraženo provođenje izvida vezano uz slučaj imenovanja Darka Bebića za ravnatelja Županijske uprave za ceste.

U isto vrijeme, Državni inspektorat zaprimio je dva podneska u kojima se ukazuje na moguće nezakonitosti pri zapošljavanju kod navedenog poslodavca, a uvršteni su u operativni plan nadzora.

Najnovije su to informacije vezane uz slučaj imenovanja Darka Bebića za ravnatelja Županijske uprave za ceste koje doznaje naš radio te su nam potvrđene iz DORH-a i Inspektorata.

U Državnom odvjetništvu u Karlovcu odgovorili su da sami nisu zaprimili prijavu vezanu uz navodne nepravilnosti, no nakon emitiranja emisije Potraga formirali su predmet i zatražili provođenje izvida.

-Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu nije zaprimilo prijavu vezanu uz navodne nepravilnosti vezane uz postupak imenovanja ravnatelja Županijske uprave za ceste Karlovačke županije. Nakon emitiranja emisije RTL Potrage u kojoj su iznesene sumnje u nezakonitosti pri imenovanju ravnatelja Županijske uprave za ceste Karlovačke županije, formiralo predmet u kojem je radi provjere tih navoda zatraženo provođenje izvida, stoji u odgovoru.

Državni inspektorat dobio je pak dva podneska o ovom slučaju prošli tjedan.

Podsjetimo, na zadnjoj sjednici županijske skupštine 23. rujna vijećnici su s 19 glasova ZA odabrali Bebića za ravnatelja ŽUC-a, a tome se protivilo 9 vijećnika dok su 3 bila suzdržana. Imenovanje je izazvalo pravu buru, oporba se pitala gdje je Bebić ostvario reference i uvjete, spominjala organizaciju događaja za HDZ, tražili su životopis kojeg nisu dobili te naveli razlike u natječaju i statutu ustanove, a sve su ocijenili skandaloznim prozivajući upravno vijeće. Podsjećamo na tekst ovdje.

Podsjećamo i da je na službenoj stranici Županijske uprave za ceste Karlovac objavljen životopis novog ravnatelja, a možete ga pogledati ovdje. (Radio-mreznica)