Aktualno Županija

Karlovački linijski odbojkaški sudac ‘zvijezda dana’: Trčkarao, teturao, padao pa ga ‘ispratili’ s tekme

Nakon trećeg seta postalo je jasno da nije sposoban obavljati svoj posao.

Karlovac je danas ponovo dospio na naslovnice nacionalnih medija, ali ne zbog politike ili gorile, već zbog linijskog suca na sinoćnjoj utakmici Superlige između odbojkašica Karlovca i Rijeke.

Brojni nacionalni mediji objavili su snimke s utakmice, na kojima se vidi kako jedan od dvojice linijskih sudaca tetura uz teren, nekontrolirano maše zastavicom, trčkara uz liniju, a u jednom trenutku i ulazi u teren za vrijeme poena pa potom, trčeći unazad, pada na leđa. Delegat utakmice Željko Grgas nakon trećeg ga je seta ispratio iz dvorane, a svi se danas pitaju kako je moguće da mu je uopće bilo dopušteno suditi utakmicu u takvom stanju.

Radio Mrežnica doznaje da je ‘sudačka zvijezda dana’ stigla na utakmicu na vrijeme, ali niti delegat niti glavna sutkinja nisu u tom trenutku primijetili da s njim nešto nije u redu, odnosno da nije u stanju odsuditi susret. Neslužbeno nam je rečeno da su i delegat i glavna sutkinja bili s njim u bliskom kontaktu uoči utakmice, ali na njegovom se ponašanju tada nije moglo uočiti da je eventualno pod utjecajem ičega, kako mnogi pretpostavljaju.

Uglavnom, kako je utakmica odmicala, i delegatu i glavnoj sutkinji postalo je jasno da ovakvo ponašanje nije baš uobičajeno, da su neke odluke vrlo čudne, a pokreti nekoordinirani. Delegat Grgas na koncu ga je, nakon trećeg seta, izveo iz dvorane i ostatak utakmice odigran je bez njega. Nadležna tijela Hrvatskog odbojkaškog saveza sigurno će istražiti slučaj i pokušati ustanoviti što je razlog ovakvom ponašanju. Iako nije pametno prejudicirati bilo što, izgledno je da linijskom sucu prijeti suspenzija, a sankcije bi mogao snositi i delegat Grgas. (radio-mrežnica.hr)