Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Julija Adlešič si je odrezala ruku kako bi dobila novac od osiguranja. Sve je priznala, ide u zatvor

U Sloveniji je nastavljeno suđenje u “slučaju odrezana ruka”. gdje su Julija Adlešič, njen partner Sebastien Abramov te njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič priznali krivnju u jednim od bizarnijih sudskih procesa u toj zemlji. Sud im je izrekao kaznu od godine i šest mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine.

Tužiteljstvo im je na teret stavilo produljeno kazneno djelo prijevare i pomaganja u kaznenom djelu prijevare na štetu pet osiguravajućih kuća koje su im, nadali su se, trebale isplatiti 1.17 milijun eura odštete za slučaj nesreće koju su sami inscenirali. Optuženi su oslobođeni plaćanja sudskih troškova radi loše financijske situacije, javlja 24.ur.

Pri određivanju kazne sud je prihvatio prijedlog tužiteljstva koje je s optuženima postiglo nagodbu o priznanju krivnje. Svi optuženi na početku ponovljenog suđenja ustrajali su na tomu da nisu krivi, no danas su ipak priznali krivnju što je sutkinja Marjeta Dvornik uvažila rekavši kako se radi o važnom preobratu u postupku te dodala da su priznanja bila dobrovoljna.Više donosi jutarnji.hr