Aktualno Sport

Tenis – dvoranska prvenstva Hrvatske i turnir za najmlađe

Dvoransko prvenstvo Hrvatske do 16 god.
Teniski klub Ogulin bio je prošli tjedan domaćin Dvoranskog prvenstva Hrvatske za juniore do 16 godina. U subotu su odigrane kvalifikacije u kojima je iz TK Ogulin nastupio samo Luka Neralić, no izgubio je u 1.kolu od Doriana Stiblika iz HTK Zagreb sa 2:6, 4:1 predaja.
U nedjelju je počeo glavni turnir sa 32 najbolja 16-godišnjaka Hrvatske. U 1.kolu od članova TK Ogulin Dorian Salopek nije imao sreće u žrijebu i u 1.kolu igrao je protiv drugog nositelja, Duje Markovine iz splitskog Pomaka te izgubio sa 6:3, 6:1, a isto tako izgubio je i mladi Anton Stipetić, i to od Nazara Olynykova iz zagrebačkih Ponikava sa 6:3, 3:6, 6:4. Kristijan Kolić odigrao je svoj najbolji turnir, u 1.kolu je pobijedio Leona Zlatevskog iz HATK Mladost sa 6:2, 6:2, u 2.kolu Emanuela Ivkića iz Opatije 7:5, 6:1. U etvrtfinalu je iznenadio i Matiju Bulovića iz Vulpesa i pobijedio sa 6:3 6:7(4) 6:4, tek u polufinalu je izgubio od prvog nositelja Duje Markovine iz splitskog Pomaka sa 0:6 1:6, te tako osvojio 3.mjesto i brončanu medalju.
Do medalje je ipak stigao i Dorian Salopek, koji je u paru s Dujom Markovinom iz splitskog Pomaka, u 1.kolu pobijedio par HIRONS E.L. George(SPT)/ OLIYNYKOV Nazar(PON) sa 6:4 6:2, a u polufinalu i par IVKIĆ Emanuel(OPA)/SABOLIĆ Dominik (DID) 6:3 6:1, te su se tako probili u finale. I u finalu su Dorian i Duje bili odlični i pobijedili su par BULOVIĆ Matija(VUL)/VOLJAVEC Antonio(PON) sa 6:4 6:4 i tako osvojili naslov prvaka Hrvatske.

Dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniore
Teniski klub Ogulin je opet domaćin Dvoranskog prvenstva Hrvatske, ovaj puta za seniore. Nakon što su se u nedjelju u Teniskoj dvorani Ogulin igrali mečevi kvalifikacija, glavni turnir sa 32 najbolja tenisača počeo je danas prijepodne. U 1.kolu igrat će dvojica naših tenisača, Ivan Karlo Ban kao sedmi nostitelj igra protiv Michael Robin Stebbingsa, a Kristijan Kolić protiv kvalifikanta Mile Matića.

Turnir za najmlađe
U subotu, 27. studenog 2021. godine, održan je turnir za dječake i djevojčice do 8, 9 i 10 godina.
POREDAK:
8 GODINA: 1. Maro Čujko (KA)… 4.Ema Mihalić (OG), 5. Tonči Mihalić (OG), 11.Adrijan Bulić (OG), 12.Lana Požek (OG)… nastupilo 30 natjecatelja
9 GODINA: 1. Matej Božičević (FR), 2.Dimitrina Simić (OG), 3.Barbara Dreven (OG), 9.Sara Jandrijević (OG), 10.Karlo Božičević (OG)… 17 natjecatelja
10 GODINA: 1.Matej Božičević (FR), 2.Helena Dreven (OG), 3.Jana Juhas (OG), 4.Arija Salopek (FR), 5.Dorijan Rendulić (FR), 6.Barbara Dreven (OG), 7. Ana Sofia Kljajić (OG), 8.Borna Kučan (KA), 9. Karlo Božičević (OG).