OG sada

Predstavljena “Bajka na zidu”

Sinoć je u Bolničkoj ulici predstavljena “Bajka na zidu”. Radi se o projektu Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, a tijekom čije provedbe su mladi ogulinski umjetnici, predvođeni stručnom suradnicom Marijom Trdić Ćuk, izrađivali mural na zidu u Bolničkoj ulici. Koristeći boje i bajke Ivane Brlić-Mažuranić i Eme Božičević kao svoj medij, mladi umjetnici su gradu Ogulinu podarili doista zabavan i živopisan ulični umjetnički sadržaj, koji graniči s razigranim duhom našeg grada i svijetom bajki.

Predivan mural predstavljen je na doista bajkovit način. Naime, “Bajku na zidu” je pripovijedanjem bajki, koje su pratile motiv po motiv murala, predstavila naša poznata pripovjedačica Sabina Gvozdić. Čaroliji su doprinijeli, za ovu prigodu postavljeni, svjetlosni efekti.

Predstavljanju “Bajke na zidu” su, osim sudionika na projektu i zainteresiranih građana, nazočili gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja.

Ovim muralom mladi umjetnici su uistinu dali velik doprinos popularizaciji očuvanja naše kulturne baštine, čemu pridonosi upravo velika vidljivost samih radova. Tako je jedan običan i bezličan zid postao dio bajke, a kulturna baština Grada Ogulina dio ulične scene. Možemo s ponosom reći da se uistinu radi o vrhuncu likovne umjetnosti, koja plijeni poglede prolaznika, ali i turista koji posjećuju naš grad.

Projekt “Bajka na zidu” je, podsjećamo, sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Ogulina.

 

(foto:Z.Špehar)