Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

HZJZ objavio kartu procijepljenosti po općinama i gradovima

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je interaktivnu kartu procijepljenosti u odnosu na ukupno stanovništvo Hrvatske prema mjestu prebivališta.

Tamnocrvenim nijansama označeni su oni dijelovi Hrvatske s manjim postotkom procijepljenosti (do 19 posto) , dok su dijelovi koji imaju nešto veću procijepljenost označeni nijansama narančaste i svijetlo narančaste (do 29 i 39 posto), a zatim i žute i svijetlo žute (do 49 i 59%).

Tako se iz karte može iščitati da je obalni dio Hrvatske manje procijepljen od kontinentalnog, a među županijama titulu najprocjepljenijih odnosi Varaždinska (47,33 posto cijepljenih drugom dozom), a najviše je podbacila Splitsko-dalmatinska (33 posto drugom dozom).Karta se može gledati i po procijepljenosti općina.

Jedino općina Sali u Zadarskoj županiji na karti cijepljenih drugom dozom se zeleni, što znači da je procijepila iznad 60 posto stanovnika, u njihovom slučaju, točnije, 65,47 posto ljudi.

Najslabija procijepljenost je u Vrhovinama u Lici (17,92 posto), u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – u Zrinskom Topolovcu (18,47%) te Đulovcu (19.03%) kao i u Splitsko-dalmatinskoj županiji u Dicmu (19,15 posto), te Otoku (18,67 posto).

Što se tiče četiri najveća grada, najbolje stoje Rijeka (47,85 posto) i Osijek (47,65%). Zagreb je na 44,59 posto, a Split na 35,5 posto. (jutarnji.hr)

Kartu možete pogledati OVDJE.