Aktualno OG sada Ogulin

Bajkoviti Advent u Ogulinu – što nas sve čeka?

Vrijeme oko Božića je posebno vrijeme u godini, kad oko nas sa svih strana mirišu cimet i med, a grije nas topli čaj, ili kuhano vino…

A vrijedne ruke mnogih  Ogulinaca opet su se udružile i organizirale Bajkoviti Advent u Ogulinu. Glavnu festivalsku pozornicu čini Park kralja Tomislava na kojem se održava većina programa, od paljenja adventskih svijeća,  do dječjeg dočeka Nove godine i onog pravog, u ponoć.
Svaki vikend kroz to čarobno vrijeme u godini Ogulin postat će dom domaćima i pretvoriti se u čarobnu šumu, baš kao onu iz pripovijetke Šuma Striborova. Badnjak je poseban dan koji se svečano slavi u gradu, te sve posjetitelje očekuje niz iznenađenja na taj dan, glazbeni program i prigodna podjela jela od ribe.
Ivanina kuća bajke u to vrijeme slavi i svoj rođendan te uvijek razveseli svoje posjetitelje brojnim zanimljivim sadržajima. A ove godine je nominirana i za nagradu Živa koja se dodjeljuje za najbolji slavenski muzej i najbolji slavenski kulturni i prirodni spomenik, te je 13. prosinca prigodno i pripremila kao velika slavljenica brojna iznenađenja za sve koji je posjete na njen rođendan.
Kako je Ogulin po mnogočemu poseban tako će biti poseban i po jaslicama koje je izradilo Pučko otvoreno učilište Ogulin, pod vodstvom akademske slikarice Marije Trdić Ćuk, a koje će se nalaziti uz sam gradski park.
U nedjelju 12. prosinca se priprema Stoljetni pohod na Klek pod vodstvom HPD Klek, a koji će sve sudionike odvesti u carstvo vještica i vila na svoju stoljetnicu, kako postojanja tako i alpinizma u Hrvatskoj, a Ogulin je poznat i kao kolijevka planinarstva.

Dio je to Bajkovitog Adventa u Ogulinu, a kako saznajemo, bit će još toga…o svemu uskoro…