Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Bozanićeva božićna poruka: ‘Sve je prisutniji nemar i omalovažavanje obiteljskog života‘

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu poruku u kojoj je čestitao Božić i novu 2022. riječima pjesnika Dragutina Domjanića: “Če bi rekel Božiću, Kaj želim si ja, Rekel bi, naj vsakomu Puno srdca dâ. Da bu narod narodu, Kak i bratu brat, I da zadovelen bu, Jemput i Hrvat”.

Naglasio je kako je Bog došao k čovjeku, izložio se u svojoj čudesnoj ljubavi i založio svoj život za nas.

“Taj nam je neizrecivi zalog Bog darovao u otajstvu Djeteta, i u tom Djetetu Bog se toliko približio svakomu od nas jer je postao jedan od nas”, istaknuo je u Božićnoj poruci kardinal Josip Bozanić.Bog je u Betlehemskom djetetu izabrao stanje siromaštva i jednostavnosti, da bi pobijedio svaku ljudsku oholost, nasilje, žudnju za posjedovanjem, dodao je.

Božić ostaje prepoznatljiv i općeprihvaćen snagom puta kojim započinje i koji prolazi svaki čovjek, a utjelovljenje Riječi Božje, Isusovo Navještenje, Začeće i Rođenje, Isusov dolazak – daje božanski smisao našemu životnomu putu i postaje razlog za radost i slavlje, rekao je Bozanić.

Naglasio je da je Božić ‘posred čovječanstva posijao sjeme nove nade za sve i za svakoga, onkraj vlastitih granica, zasluga i osobnih mogućnosti’.

Ne postoji razdoblje povijesti u kojem ljudi nisu gladni istine, ljubavi, ljepote i dobrote; trajno tragaju za mirom i sigurnošću, a Kristovo rođenje objavljuje gdje ih se može ne samo naći, nego i susresti, dodao je.

Čovjek postaje ljudskiji
Kardinal Bozanić poručuje da čovjek koji ‘slijedi Betlehemsko dijete postaje ljudskiji. Slijedeći ga, u Isusovu čovještvu pronalazi dobrotu i milosrđe koje ga vodi u susret s nebeskim Ocem te s braćom i sestrama”.Cijeli članak pročitajte na jutarnji.hr