Aktualno Kolumne Kruloteka

Krule – Sve hlače iznad gležnja, u sred zime tenisice i to najpliće… a gležnjevi svima goli.

Blagdani su gotovi… što se popilo, popišalo se… što se pojelo, isralo se… ajmo načet 2022.
Gledam ovu mulariju oko sebe, a ustvari kurac mulariju… to ode i do ovih sa 30 godina života. Znači, vani dere bura, znaš kolko je ladno kad zec u šumi drži tablu s natpisom “Mijenjam mrkvu za drva!”… lisica s cigarom u ustima luta ogrnuta u puhovo krzno… vuk promijenio nacionalnost pa je sad šarplaninac i spava na toplom s ovcama… a kod nas…. horde mladih ide cestom bez čarapa. Nit čarapa nit hlača dugačkih. Sve hlače iznad gležnja, u sred zime tenisice i to najpliće… a gležnjevi svima goli.
Jučer ide ovaj jedan po Zametu, znam ga…. reko mali el ti ladno na noge?…. veli on – nije!… a gležnjevi mu plavi ka indigo papir. Pa reko gdje su ti čarape gležnjačaru jedan?…. veli – Krule, ovo je sad moderno, nemaš ti pojma!
Navečer ih na kiosku vidim jedno 6ero, ekipa cupka u redu za kiosk… nitko čarapa nema… došlo mi da skinem jednu svoju pa im sašijem 6 pari… a od druge im napravim hlače.
Ne bi se ja čudio da ovo ljeto u modi budu zimske štrample i vojne čizme na nogama… to kad skinu pa ture noge u more… jebeš mi sve, i ribe će maske na lice stavljati