Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Đoković ide u pritvor, slučaj se seli na Savezni sud Australije

Australski ministar za imigracije Alex Hawke iskoristio je svoje diskrecijsko prava i poništio vizu najboljem tenisaču svijeta Novaku Đokoviću. Ipak, ovime drama oko Đokovićevog boravka u Australiji nije okončana. Njegov pravni tim priprema žalbu na ovu odluku.Đoković će u 22 sata po našem vremenu biti na razgovoru s imigracijskim službenicima, a nakon toga bi mogao biti u pritvoru u uredu odvjetnika do nedjelje kada bi o slučaju trebao odlučivati Savezni sud Australije.Podsjetimo, australske vlasti već su jednom oduzele vizu tenisaču. Po slijetanju u Melbourne Đoković je sedam sati proveo u zračnoj luci, a nakon toga oduzeta mu je prethodno izdana viza i svjetski broj jedan poslan je u imigracijski pritvor u hotel Park.

Razlog cijele situacije u kojoj se tenisač našao je njegovo izuzeće od cijepljenja koje australske vlasti ne priznaju. Đoković je, prema dokumentima koje su njegovi odvjetnici dostavili sudu, covid prebolio u prosincu prošle godine.

Sudac Anthony Kelly odlučio je potom da su australske vlasti pogriješile i tenisaču vratio vizu. Đoković je nakon toga počeo trenirati, a organizatori su ga ubacili i u ždrijeb turnira na kojemu je deveterostruki osvajač u prvom kolu trebao zaigrati protiv svog sunarodnjaka Miomira Kecmanovića. (N1)