Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Novaku Đokoviću odbijena viza za Australiju

Australija je ponovno odbila vizu najboljem tenisaču svijeta Novaku Đokoviću i namjerava ga deportirati.
Ministar za imigracije Alex Hawke odbio je vizu tenisaču Novaku Đokoviću, a u priopćenju je rekao da je odlučio iskoristiti svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da bi poništio vizu na temelju zdravlja i dobrog reda, kao i da je to bilo u javnom interesu.
“Ova odluka uslijedila je nakon naloga Federalnog okružnog i obiteljskog suda od 10. siječnja 2022., poništavajući prethodnu odluku o poništenju iz razloga pravičnosti postupka.

Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutarnjih poslova, australske granične službe i gospodin Đoković.

Morrisonova vlada čvrsto je opredijeljena zaštiti australskih granica, posebno u vezi s pandemijom covida-19.

Zahvaljujem službenicima Ministarstva unutarnjih poslova i australskih graničnih snaga koji svaki dan rade kako bi služili interesima Australije u sve izazovnijim operativnim okruženjima”, stoji u priopćenju ministra Hawkea.

Ovime, pak, saga o Đokovićevu ostanku ili napuštanju Australije nije okončana.

The Age javlja da su odvjetnici tenisača bili spremni za ovakvu odluku te da će odmah uložiti žalbu.

Odluka je došla u vrlo nezgodnom trenutku za Đokovića, budući da u ponedjeljak počinje Australian Open na kojemu bi Đoković trebao biti branitelj naslova. Turnir je dosad osvojio devet puta.

Ako Đokovićevi odvjetnici ne uspiju osporiti odluku minitra na sudu, tenisač će biti deportiran. (N1)