Aktualno OG sada Ogulin

Na prijamu kod predsjednika RH i članica Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin, Valentina Blašković

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika Republike dobitnike Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić” te dobitnike nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2020. godinu.

Dobitnici Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ istaknuti su pojedinci, udruge tehničke kulture, poduzeća ili ustanove čiji doprinos i ukupna djelatnost doprinosi razvoju i unapređivanju tehničkog odgoja i obrazovanja građana Republike Hrvatske, posebno mladih, uz pomoć izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti u prirodoslovnim, tehničkim i drugim znanstvenim područjima kojima se razvijaju sposobnosti, znanje i vještine za znanstveno-tehničko i radno stvaralaštvo te ostvaruje znanstveno i tehničko opismenjivanje, osposobljavanje i usmjeravanje za izbor zanimanja u području prirodoslovlja i tehnike.

Na prijamu kod predsjednika bila i članica Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin, voditeljica Škole robotike, Valentina Blašković, kao jedna od dobitnica godišnje nagrade HZTK!

Na sastanku s predsjednikom Milanović bili su i dobitnici nagrada koje dodjeljuje Hrvatska zajednica tehničke kulture. Nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture dodjeljuje se za iznimna postignuća, doprinos i promicanje tehničke kulture u Republici Hrvatskoj, a godišnje se dodjeljuje jedna nagrada za životno djelo, do 5 godišnjih nagrada pojedincima i do 5 godišnjih nagrada pravnim osobama. Dobitnik Nagrade za životno djelo za 2020. godinu je Dubravko Malvić, a dobitnici Godišnjih nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture su Valentina Blašković, Ivan Kostanjski, Željka Krizmanić, Dragan Mojsilović , Milan Rendulić, Astronomsko društvo „Gea x“ Slavonski Brod, Radioklub „Marjan“ iz Splita, Udruga minijaturista, maketara i igrača stolnih strateških igara „Agram“ iz Zagreba i Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije. (foto:ured predsjednika/DPTK Ogulin)