Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Akcija USKOK-a: Osumnjičenici šef aerodromske policije, ali i gradonačelnik Ivanić Grada!

Koliko je odjevnih predmeta i obuće s neoriginalnim oznakama raznih marki iz Turske završilo diljem Hrvatske zahvaljujući pojedincima iz zagrebačke Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman može se samo pretpostavljati. No jedan dio tog šverca robe prekinuo je USKOK u suradnji sa zagrebačkim policajcima.

Iz PU zagrebačke, pak, otkrivaju da je “prvoosumnjičeni policijski službenik, sukladno prethodno opisanom traženju drugoosumnjičenog, osobno ga dočekao ili u nekim slučajevima bi to naložio drugim policijskim službenicima po njegovom dolasku letom iz Istanbula i njegovom ulasku zajedno s njegovom ručnom prtljagom na dolazni terminal Međunarodne zračne luke”.

– Koristeći tu okolnost da je nadređen policijskim službenicima raspoređenima na rad u navedenoj policijskoj postaji, naložio im da skeniraju njegovu putnu ispravu radi evidentiranja ulaska preko državne granice u službenim evidencijama, a potom ga bez pristupa graničnoj kontroli, koristeći elektronsku karticu Međunarodne zračne luke izveo sporednim ulazom, nakon čega ga je, službenim vozilom s policijskim obilježjima odvezao s prostora Međunarodne zračne luke – pojašnjavaju iz PUZ-a.Cijeli članak donosi Jutarnji list.