Aktualno Sport

Kakva večer: Dodig osvojio 6. Grand Slam, Petra Marčinko izborila finale Australian Opena

Prvi put od Borne Ćorića i Ane Konjuh imamo juniorskog predstavnika u finalu nekog Grand Slama, a Ivan Dodig je u paru s Kristinom Mladenović osvojio šesti Grand Slam, četvrti u mješovitim parovima
Uh, kakva je to večer bila za hrvatski tenis. Prvo je na teren izašao Ivan Dodig u paru s Kristinom Mladenović. S druge strane stajala je domaća kombinacija Fourlis i Kubler, koja je pomalo iznenađujuće stigla do finala. No tamo nije imala prevelike izglede. Dodig Mladenović su na Rod Laver Arenu za malo više od sat vremena slavili 6-3, 6-4 i osvojili Australiju u konkurenciji mješovitih parova.
Ivanu Dodigu to je šesti osvojeni Grand Slam, četvrti u mješovitim parovima. Naravno, time je postao prvi hrvatski tenisač koji je osvojio šest Grand Slam titula. Bravo, Ivane…

Večer u Australiji počela je sjajno, a nastavila se u jednakom tonu. U polufinalu juniorki Petra Marčinko igrala je protiv Amerikanke Liv Holde. Bio je to tvrd meč, koji je trajao skoro dva sata. Prvi set 6-4 dobila je Petra, drugi je jednakim rezultatom otišao na stranu Amerikanke, a onda se krenulo u treći. Prva četiri servisa i četiri breaka. Niti jedna tenisačica nije mogla zadržati servis.
A onda je kod 3-3 Petra uzela break, potvrdila ga servisom i slavila 6-4.

Petra će u finalu igrati protiv belgijske tenisačice Sofije Costoulas, šeste nositeljice turnira i desete juniorke svijeta. No Petra je trenutačno prva juniorka svijeta, u Australiji je opravdala svoj potencijal, odigrala sjajno i vjerujemo da će u finalu dokazati da je trenutačno najbolja u svojoj konkurenciji.

Osvajanjem Australian Opena, Marčinko bi se pridružila Mirjani Lučić, Jeleni Kostanić i Ani Konjuh i postala 4. hrvatska juniorska Grand Slam pobjednica. Naravno, naslov u juniorskoj konkurenciji

Sjajna je ovo vijest za hrvatski tenis, finalista juniorskog Grand Slama nismo imali još od Borne Ćorića i Ane Konjuh. Bilo je to 2013. godine, također sjajne za hrvatski tenis. Borna Ćorić je u rujnu 2013. osvojio juniorski US Open, a Ana Konjuh iste godine, samo, naravno, u siječnju, Australian Open. I to u dvije konkurencije.

Prvo je 25. siječnja u konkurenciji parova s partnericom Carol Zhao iz Kanade pojedila Oleksandru Korašvili iz Ukrajine i Barboru Krejcikovu iz Češke, a potom je 26. siječnja 6:3 6:2 pobijedila i u pojedinačnoj konkurenciji Katerinu Sniakovu čime je postala prva juniorka svijeta. (24sata.hr)