Aktualno OG sada Ogulin

“Oči u oči” s Daliborom Domitrovićem

U emisiji “Oči u oči” u programu Radio Ogulina gostovao je gradonačelnik Dalibor Domitrović. Među ostalim, osvrnuo se na aktualnu situaciju oko pripajanja ogulinskog Vodovoda i kanalizacije Karlovcu, što će se dogoditi do kraja ove godine.

“Vodovod i kanalizacija morat će se pripojiti karlovačkom Vodovodu. Imali smo čitav niz sastanaka, ali bezuspješno, a iskustvo nam govori da okrupnjivanje ne donosi ništa dobro, jer će se za svaki kvar morati javiti u Karlovac.  No, zakon je donijet i znamo što nas čeka, a vodu ćemo od iduće godine sigurno  plaćati skuplje. Puno gradova je u takvim problemima, neki spominju referendume, a mi radimo na tome da se provjeri ustavna odluka pripajanja. Mi bi praktički imovinu Vodovoda poklonili Karlovcu. Zaposlenici su također u brizi i nastojimo ih zaštititi”-rekao je Domitrović.

“Cijena vrtića u Ogulinu je najniža od svih gradova u Karlovačkoj županiji, a prijedlog HDZ-a da se ona smanji  dok su djeca u izolaciji je populistički i nije realan. Cijenu donosi Gradsko vijeće, a onda treba reći kome novac uzeti sa koje stavke financirati, ako se cijena vrtića smanji. Grad financira trošak 60 posto, a roditelji 40 i još uvijek to možemo, iako su i troškovi energenata i hrane znatno veći”-odgovorio je na pitanje o cijeni vrtića.

Rekao je i da se zgrada za djecu s teškoćama u razvoju kraj NK Ogulin gradi prema planu, prijavitelj je Gradsko društvo Crvenog križa, a partner Grad Ogulin, koji i obavlja poslove vezane uz realizaciju projekta.

Podsjetio je da je potpisan predugovor o gradnji POS-ovih stanova, APN radi projektnu dokumentaciju, a sve pripremne radnje grad je završio.