Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Zakinuli državu za više od 13,5 milijuna kuna neplaćenih poreza

Vukovarsko-srijemska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv sedam odgovornih osoba četiri poslovna subjekta iz Vinkovaca zbog sumnje da su državu zakinuli za više od 13,5 milijuna kuna neplaćenih poreza.Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je kriminalističko istraživanje temeljem više zapisnika o provedenom nadzoru Porezne uprave Ministarstva financija provedeno nad sedmero osumnjičenika, hrvatskih državljana u dobi od 59, 57, 42, 39, 39, 34 i 31 godine.

Osumnjičenici su se dogovorili kako će, korištenjem lanca poslovnih subjekata u kojima su odgovorne osobe, steći nepripadnu materijalnu korist smanjenjem porezne obveze, navodi policija.

Osumnjičenici su u razdoblju od 2017. do 2019. godine neistinito prikazivali poslovne događaje ispostavljanjem nevjerodostojnih računa i isplaćivali gotovinu s poslovnih računa te neprijavljivanjem poreznih obveza i neosnovanim iskazivanjem pretporeza po lažnim računima umanjili porezne obveze koje su bili dužni plaćati.

Na takav način su stekli nepripadnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna u iznosu od najmanje 13,5 milijuna kuna.

Protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, navodi PU vukovarsko-srijemska.(hrt)