Aktualno Kolumne Kruloteka

Krule – “sad gledam, prije su vectre sa klimom bile 450 eura a sad ih neeema ispod 470-480 eura”

Svi se raspričali kako više nema novih auta… ustvari ima ih, al ih se čeka po 7-8 mjeseci… i kako su poskupili polovni auti. Ovo “poskupili polovni auti” me ponukalo da malo istražim oglase… i stvarno… evo primjerice opel vectra B, ista kakvu ja imam, 23 godine stara, prije maloprije godina su bile po 400 eura a sad je nemoš naći ispod 425 eura… nema šanse. One bolje očuvane sa manje od 40 kila rđe, idu i do 440 eura… a da ne govorim o onima koje imaju dodatnu opremu poput klime… sad gledam, prije su vectre sa klimom bile 450 eura a sad ih neeema ispod 470-480 eura. Znao sam da će taj model automobila jednom vrijediti, al baš toliko… to nisam znao.
Sad sjedim na školjci i serem blitvu od jučer što sam kilu platio 27 kuna, kao da je rasla u rajskom vrtu pa ju Sv. Petar u jutro na traktoru dopeljao na tržnicu, i razmišljam da prodam svoju vectru, poznatiju kao opelijander. Gledajte, stavio bih u džep 450 eura koliko sam ju platio (ima klimu) a ovih 30-40 eura koje sam zaradio jer je poskupila…. ili uložiti u bitcoin-e… ili u glinene golubove. Za bitcoine čak nisam siguran, znam jednog što ništa u bitcoin-e nije uložio i ništa nije dobio, ali ako gledate, ništa nije ni izgubio. Zato nekako mislim da ću više dobiti/zaraditi ako uložim u glinene golubove. Jednim dijelom jer volim golubove, a opet, zbog posla nemam ih vremena hraniti a rekli su mi da se glineni ne hrane… a nekako sam gotovo 100% uvjeren da će im cijena skočiti za 2-3 godine. Vidio sam u trgovinama betonske galanterije, skočila je cijena betonskim lavovima i orlovima što ih ljudi stavljaju po dvorištima i ulaznim kapijama, i glinenim će golubovima jednom skočiti.
Za ovake financijske savjete ne tražim HVALA, ne treba mi to. Dovoljna mi je satisfakcija da ću bar jednog od vas potaknuti na financijska ulaganja poput mojih jer na tržištu opstaju samo jaki igrači poput mene koji su uzor mnogima koji ne znaju kamo uložiti, bilo zaradu, bilo ušteđevinu od 20… 30… ili 40 eura…. a sad eto znaju.
Za sam kraj, obzirom da sam i osnivač prvog ličkog časopisa “Kalašnjikov”, iz području ekonomije i financijskih ulaganja… u novom broju možete saznati kako bakin i djedov osmijeh možete pretvoriti u novce, naravno, ako baka i djed imaju pokoji zlatni zub u usnoj šupljini a vi kombinirke u kutiji alata.
Živjeli!