Aktualno Kolumne Kruloteka

Krule – uglavnom… svi ste svjedoci ovih uljatora koji grabe ulje s polica i to u nenormalnim količinama

Tih 80tih godina kad sam bio golojajac ilitiga mulac, ulje kao ulje, išlo samo u salatu. Ako ćemo iskreno, ulja se gotovo i ne sjećam a svaki dan su me slali po neki kurac u trgovinu. Najviše se sjećam kiki, bronhi i pesto 5 s crtom. Koje ulje? Svinjska mast bila armatura i temelj svakog domaćinstva. Sve što se peklo, peklo se na svinjskoj masti… a onda su se krajem 90tih pojavili nagovarači zdrave prehrane pa rekli ovako “Vi što već iljadu godina pečete krumpir na svinjskoj masti, vi niste normalni!”… i od tad dolazi na scenu ulje… vako… nako… pa pod zadnje i sa omega 3 “zdravim” kiselinama – ulje omegol, omegolnem ti ga ćaći pod rebra. Narod se aftomacki prebacio na ulje, pa se godinama najedao prepečenog ulja i hrane uvaljane u to isto govno. Mi smo pastrvu pekli na svinjskoj masti, a danas se nutricionisti izvrću u nesvjest kad im to kažeš.
Uglavnom… svi ste svjedoci ovih uljatora koji grabe ulje s polica i to u nenormalnim količinama. Al samo nek grabe. Dok ste si špajzu natovarili najvećim mogućim govnom, kojeg želudac nemeže ni razgradit, ima nas tradicionalista koji vam se smijemo. Što se salate tiče, jabučnog octa i soli ima, a ima i Dalmacije i Istre za maslinovo, a kontinentalne Hrvatske za bučino.
Nikad svako zlo nije bilo za zlo… jer u svakom zlu ima malo dobrog. U ovim današnjim vremenima, u zlu je dobro što su na površinu isplivali sebični kreteni… baš kao što ulje ispliva na površinu lonca.
Na tratur vam u usta sipalo i suncokretovo i biljno, svih 50 litara što ste kupili… srali ga dabogda… i omegol jebo vas on!