Aktualno Kolumne Kruloteka

Krule – Vozi Miško!!!

Neki dan vodstvo EU objavilo popis, kako u mjesecima koji dolaze, smanjiti potrošnju energije… a sve kako bi EU bila energetski što samostalnija.
Evo njihovih prijedloga:

 • “Smanjite grijanje zimi, a ljeti smanjite hlađenje”
  Kod nas u Hrvatskoj nitko ni ne grije cijelu kuću. Što da smanjimo ono malo grijanja u dnevnom boravku majku vam briselsku jebem!? Kad idem pišat, obučem zimski kaput jer u hodniku dva pingvina igraju šah… treći u potkošulji puši joint i recitira Vesnu Parun. U špajzi minus 8…. uzmem pekmez, koža ostane na teglici. Hlađenje smanjiti? Pa čim upalim klimu, HEP šalje SMS “Jesi li siguran?”… led te jebo, kod nas se klima pali kad poskok zubima otvara pivu na kamenu, a to ti je 35 stupnjeva. U 9tom mjesecu kad HEP pošalje razliku struje, ko da sam hladio prvih po metra zemljine kore a ne opet onaj isti dnevni boravak od zimus.
 • “Podesite postavke bojlera”
  Od 2 opcije na bojleru (Uključ/Isključ) ja da ga podesim? Kako krutejebo??? Kako? Pa il ga upalim il ga ne upalim? Kakvo podešavanje? Da pričam s njim? Da mu tepam? Da ga dragam po grijaču? Što da mu radim? Pa iz djetinjstva me proganja ćaćino isključivanje bojlera… uvijek je vika “Ko stalno pali taj bojler!”… a “STALNO” bilo samo nedjeljom. Suncetijebem, više sam se u ledenoj vodi okupao nego Khabib Nurmagedov što je Gregora McConora tukao u UFC-u.
 • “Ekonomičnije koristite automobil”
  Da, inače kad idem negdje onda idem okolo. Ići do Zagreba a ne proći kroz Ljubljanu, nema šanse. Uvijek gledam okolo. Kad iz kuhinje idem u wc, sjednem u auto, napravim krug oko zgrade i onda u WC… znam na parkingu sresti susjeda pa kad me pita gdje idem, kažem mu da idem pišat na WC. Njemu ništa jasno a meni sve kristalno. Kad idem u goste, odem i ne vratim se. Ostanem u gostima po pola godine. Zašto bi trošio auto na povratak, ovako je ekonomičnije. Bem te živote!
 • “Smanjite brzinu na autocestama, isključite klimu u autu!”
  Otkad ste digli gorivo na 13 kuna, desna noga mi ne priča s papučom gasa. Desna ruka, ler i nizbrdica – tri najbolja prijatelja. Stavite 13 kuna i još nas jebete u mozak da smanjimo brzinu??? Pa ja sam crnim flomasterom zatamnio sve od 90 na dalje… a kazaljka kad dođe na 90, ruku stavim na katapult…. da onih zadnjih 2 kilometra padobranom otputujem.
  Da isključimo klimu? – znači ako nam je krepala ko meni, da ju ne popravljamo? O jebem te europski standarže!
 • “Kratka putovanja obavljajte pješice ili biciklom!”
  Ja ka da imam nizozemsko državljanstvo a ne hrvatsko, brdsko planinsko. Ovdje ko ide pješice zovu ga planinar a ko vozi bicikl nema za auto. Mene da vide na biciklu, upucalo bi mi me lovačko društvo iz Klane uz opravdanje “Mislili smo da je medvjed na romobilu!”
 • “Koristite javni prijevoz”
  Svaki grad u Hrvatskoj koji ima javni prijevoz, radi smanjenja troškova, ukinuo pola linija. Pošalju jedan autobus da pobere ono što bi prije tri brala… vrata kad se otvore samo čekam da Pavle Vujsić sjedi za volanom i njegov sin Miško koji može 2 kilometra voziti u rikverc – zavezanih očiju!!!… svetijebem i životu! Kad ti dođe stanica, razgrćeš ljude ispred sebe ko pjan čoek kad izlazi iz birtije… a nit si pjan nit u birtiji.
 • “Koristite vlak umjesto aviona”
  Hrvatske željeznice da me negdje voze??? Pa ljudi masno plaćaju trotjedno meditiranje na Tibetu. Ja kad oću 3 tjedna meditirati, kupim kartu od Rijeke do Gospića, 3 tjedna putujem i meditiram a i planinčina se ka na Tibetu nagledam. Kod nas je kondukter jedina osoba koja koristi usluge prijevoza vlakom, a ne bi ni to da ne radi.
  Javljaj tetki u Brisel da ništa od mjera kod nas!…. do daljnjega!
  Vozi Miško!!!